BAZHDARI: TË MBJELLIM NJË PEMË QË TË SHTOJMË NJË JETË. Dita nderkombetare e tokes ka mbledhur rreth vetes te rinjte e Forumit Rinor per Shkodren Cati Youth. Te mbeshtetur nga kandidatja e per Bashkine e Shkodres Keti Bazhdari, ato kane organizuar nje aktivitet sensibilizues ne qender te qytetit duke shperndare broshura dhe tejcuar informacion per qytetaret ne kete dite nderkobmetare, ne menyre qe te gjithe se bashku te mbrojme natyren.

Por pas ketij ketij aktiviteti, vemenja eshte perqendruar ne Shiroke, prane Malit te Taraboshit, ku te rinjte kane mbjellur me shume se 300 fidane peme, ne mënyre qe kjo zone ti kthehet identitetit te dikurshem. Kandidatja e mazhorances per Bashkine Shkoder, ne kuader te kesaj dite, ka deklaurar se kjo eshte vetem nisma e pare per te shtuar gjelberimin ne zona te ndrsyme ne Shkoder nderkohe qe ka evidentuar edhe indiferentizmin e institucioneve shteterore per kete dite ne mbrojtje te tokes. Te rinjte, njeri pas tjeterit kane mbjellur pemen e tyre, duke I vendosur nje emer. Megjithate kjo nisem meriton nje pershendetje te vecante, pasi te rinjte po behen pjese e mbrotjes se natyres sone te perbashket.

Artikulli paraprakDIXHITALIZIMI I MUZEUT “OSO KUKA”
Artikulli tjetër“SEED”, PERSPEKTIVA GJINORE DHE DIALOGU SOCIAL