Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Ilirjan Celibashi, dhe pse vetëm pak oër na ndajnë nga zgjedhjet loakle gjatë një interviste televizive foli edhe për çështjen e votës së emigrantëve.

Gjatë kësaj interviste kreu i KQZ u shpreh se deri më tani situata ka qenë e qetë dhe se përgatitjet për procesin e zgjedhjeve kanë vijuar normalisht. Më tej theksoi se pritshmëritë lidhur më pjesëmarrjen në këto votimi, janë të mira dhe se beson se do të ketë një pjesëmarrje masive.

Vota e emigrantëve në 2025?

Celibashi: Ka shumë mundësi me një kusht, që Kuvendi brenda këtij vitit të bëjë plotësimet në Kodin Zgjedhor sikurse ka urdhëruar Gjykata Kushtetuese. Nëse nuk respektohet vendimi i GJK , çdo ditë që kalon e vë në pikëpyetje mënyrën organizimit nga jashtë.