Sekretari amerikan i Shtetit Anthony Blinken, ka folur për situatën në Ukrainë, duke u ndalur edhe tek përdorimi i armëve bërthamore.

Blinken ka theksuar armët bërthamore do të përdoren vetëm në rrethana të jashtëzakonshme.

“Shtetet e Bashkuara do të konsideronin përdorimin e armëve bërthamore vetëm në rrethana të jashtëzakonshme për të mbrojtur interesat jetike të SHBA, aleatëve dhe partnerëve të saj”, ka deklaruar Blinken.