Fiks nje muaj e nje dite pas marrjes zyrtare te postit te kryetarit te bashkise M.Madhe ne konstituimin e keshillit bashkiak, Tonin Marinaj, eshte shfaqur ne nje prononcim enkas per Star Plus Tv, duke treguar prioritet e punes se tij.

Ne kete si menyre si shume koleg te tij ne Bashkite e tjera te vendit , ne qender te vemendjes se punes se Bashkise do jene clirimi I hapesirave publike nga pushtuesit e bizneseve ambulante, por edhe parkimi I pa ligjshem I automjeteve ne keto hapesira publike ne qytetin e KoplikutKeshtu  mesohet se pas qytetit te Koplikut rradhen do e kene  qendra te tjera urbane  si Bajza , apo pikat  turistike Razma e  Tamara , per tju rikthyer qytetarve  hapesirat publike. Ndaj  1 Shtatori sipas  kryetarit te  Bashkise z, Tonin Marinaj eshte  afati I fundit qe   zaptuesit e ketyre hapesirave te lirojne  trotuaret dhe vendet e tjera publike , per ndryshe policia bashkiake dhe ajo e rendit do te zbatojne ligjin duke penalizuar  zaptuesit.