Ne kulmin e debateve, nese 28 apo 29 Nentori eshte data e clirimit te Shkodres, deshmitaret e kohes sjellin te dhena te reja, jo te paditura por te thena asnjehere.

Zef Kola, banor ne Shkoder, ne 1944 ne mosehn 3 vjecare, kujton 28 nentorin e 1944, kur forcat gjermane, i vune minat shkodres. Ai eshte i bindur, se kjo eshte historia, dhe i fton te gjithe te zbardhin te verteten e historise dhe jo ta shtrembrojne ate. Nje deshmi tjeter qe i shtohet atyre ekzistuese, nje e thene nga vete deshmitaret qe duhet merret ne konsderate ne menyre qe vitet e ardhshme dhe tek brezat e rij te mos kete shtremberim te historise.