Numri i lartë i dasmave është bërë shkaku kryesor i përhapjes së Covid-19 gjatë kësaj vere në Malësinë e Madhe. Riza Curraj epidemiolog në njësinë vendore të kujdesit shëndetësor Malësi e Madhe thekson se gjatë kësaj vere ka pasur një numër të lartë të personave të infektuar me Covid 19 dhe shkak kanë qënë grumbullimet familjare si dasmat….

 

Aktualisht numri i personave që rezultojnë pozitiv me covid 19 ka rënë por nisja e vitit të ri shkollor mund të bëhet shkak i rritjes së të infektuarve…..

 

Ndryshe nga bashkia e Malësisë së Madhe në Shkodër gjatë verës numri i të infektuarve ka qënë më i ulët se vitin e kaluar.