1.3 milionë qytetarë janë vaksinuar për koronavirusin në Britaninë e Madhe. Këtë e ka bërë të ditur kryeministri Boris Johnson ditën e sotme duke u shprehur se brenda 2-3 javëve të ardhshme do të ketë një nivel të konsiderueshëm imunizimi.

Ai gjithashtu u shpreh se do të vijojë puna dhe do të bëhet e mundur vaksinimi i 2 milionë qytetarëve brenda javës.

Synimi është që të vaksinohen të gjithë të moshuarit mbi 70 vjeç, punonjësit më të rrezikuar dhe ata që janë në frontin e parë. Vetëm në një javë rastet e reja me Covid-19 në Britaninë e Madhe janë rritur me 70%, me 60.916 raste vetëm sot.

Johnson ka thënë se do të vaksinohen më shumë se 13 milionë britanikë deri në mes të shkurtit.

Ai gjithashtu i ka ardhur në mbrojtje politikës Britanisë së Madhe për të imunizuar më shumë njerëz me vaksina në vend që të ruaj disa për t’u dhënë qytetarëve në rast të një goditje të dytë.

Rregullatorët e SH.B.A.-së kanë vënë në dyshim politikën, duke thënë se ajo është e parakohshme pa më shumë prova gjyqësore, por Agjencia Rregullatore e Barnave dhe Shëndetit e MB thotë se është një vendim pragmatik për të mbrojtur më shumë njerëz.

Kujtojmë që Britania e Madhe ndodhet në një izolim total të vendit e cila ka hyrë në fuqi nga dita e djeshme ku do të lejohet lëvizja e qytetarëve vetëm për arsye të domosdoshme.

Gjithashtu nga ky izolim janë prekur dhe disa biznese të cilat janë mbyllur ndërsa baret dhe restorantet kanë kaluar në shërbimin ‘merr me vete’.