SHOQATA ALBA-MONTENEGRO KRITIKON KANDIDATËT PER BASHKINE SHKMALAZEZEODER. Kryetari I shoqates Alba-Montenegro Burhan Çuliç shprehet se asnje kandidat qe eshte ne gare per bashkine e re te Shkodres nuk ka kontaktuar me komunitetin Malazez qe jeton ne qarkun Shkoder qofte edhe per tu njohur me problematikat e tyre. Çuliç e quan paaftesi te dy partive poltike dhe mos vleresim ndaj minoritetit malazez qe jeton dhe punon ne kete vend.

Kryetari Burhan Çuliç shprehet se maredheniet mes dy shteteve jane te shkelqyera ndaj eshte e pafalshme qe minoriteti malazez qe jeton dhe punon ne qytet dhe fshatrat e shkodres te anashkalohet ne kete menyre. Sipas Shoqates alba-montenegro ne qarkun Shkoder numerohen mbi 15 mije anetare te komunitetit Malazez , nje numer I larte qe sipas kesaj shoqate duhet te merret ne considerate edhe nga programet e kandidateve qe luftojne per kreun e bashkise shkdoer.