Muzeu i krimeve te komunizmit ne shkoder po kthehet nje pikat kryesore te atraksionit turistik gjate ketij ketij viti . Ky eshte sezoni i pare i plote veror qe pas venies ne funksion shtatorin e vitit te kaluar ndersa drejtuesja e ketij muzeu Tea Çuni e cileson pozitiv muajin korrik dhe gusht pasi deri tani muzeu ka terhequr rreth 600 vizitore.

Numri me i madh i vizotereve eshte nga italia dhe vendet e tjera perendeimore te cilet interesohen te dine me shume rreth vuajtjeve te regjimit komunist pasi sipas Cunit keto vende nuk e kane perjetuar asnjehere nje sistem diktatorial. Në muzeun e Krimeve të Komunizmit, i cili është ndërtuar në ambjentet e ish-Burgut, pronë e Provincës Françeskane, turistet e huaj i terheq dukshem gjurmët e vuajtjeve për rreth 50 vite të te dënuarave, të cilët kaluan torturat ndër më çnjerëzoret gjatë fazës së hetimeve.