Jeta kulturore ne qytetin e Shkodres eshte pjaft e pasur, kjo fale aktiviteteve te shumta qe organizojne nje sere institucionesh kulturore ne varsi te Bashkise Shkoder.

Keshtu shprehet drejtori I Bibliotekes “Marin Barleti” Gjovalin Cuni teksa thekson se te gjitha kete institucione gjate gjithe vitit prodhojne nje larmishemeri aktivitetesh qe gjallerojne jeten kulturore te ketij qytetit. Disa prej aktiviteteve, per drejtorin Cuni, jo vetem kane karakter kombetar dhe nderkombetare, por madje jane edhe nje portofol artistic per pjesmarresit. Por pervecse bibliotekes “Marin Barleti”, Galerise se Arteve dhe Qendres kulturore “Pjeter Gaci”, nje kontribut te vecante nepermjet ekspozitave te ndryshme per jeten kulturore te qytetit te Shkoder japin muzet e ketij qyteti.