Edhe pse kanë kaluar 5 vite që nga përmbytja e madhe që shkaktoi shumë dëme në rajonin e Shkodrës, ende nuk ka një plan strategjik qoftë për minimizimin e përmbytjeve por edhe për eleminimin përmes masave mbrojtëse.

Arben Gjuraj, tashmë përfaqësues i bashkisë Shkodër renditi problematikat dhe paaftësinë për të qenë të gatshëm edhe sot pas 5 vitesh për t’u përballur me përmbytjet.Edhe ditët e fundit duke qenë se reshjet e shiut kanë nisur bashkë me to edhe mbledhjet për emergjencat ndërkohë që ende prefektura kërkon një studim madhor që të shpëtojë Shkodrën njëherë e mirë nga përmbytjet.

Artikulli paraprakKATASTROFAT, PROJEKT NDËRGJEGJËSIMI PËR KOMUNITETIN
Artikulli tjetërEMERGJENCAT CIVILE, BASHKIA M.MADHE ANGAZHOHET PËR MASAT