Pak më shumë se 21 metra, kështjella e rërës më e lartë në botë është prezantuar në Danimarkë. Struktura në formë trekëndëshi u ndërtua me 4,860 ton rërë dhe mburret me një numër figurash të skalitura në anët e saj. Tridhjetë skulptorë nga e gjithë bota punuan në të, të drejtuar nga artisti holandez Vilfred Stiger.

Ai tha se donte që kështjella të përfaqësonte fuqinë që koronavirusi ka pasur në të gjithë botën që nga fillimi i pandemisë.

“Po sundon jetën tonë kudo”, tha Stijger.
“Ju tregon se çfarë të bëni … Ju tregon që të qëndroni larg familjes tuaj dhe të mos shkoni në vende të këndshme. Mos bëj aktivitete, qëndro në shtëpi. ”

Në majë të kështjellës së rërës është një forma e virusit që mban një kurorë.
Për ta bërë atë më kohezive, rëra përmban afërsisht 10% argjilë dhe një shtresë ngjitës, në mënyrë që të mund të qëndronte në kushtet atmosferike.

Kështjella e rërës do të mbetet më këmbë deri në ngricën e parë madhore të vendit më vonë gjatë vitit.

Kështjella u ndërtua në Blokus në veriperëndim të vendit dhe theu rekordin Guinness që mbahej nga një kështjellë rëre e ndërtuar më parë në Gjermani në 2019, e cila ishte 17.66m e lartë.

Si shumë kështjella të tjera ajo u ndërtua në formë trekëndore për sa më shumë stabilitet. Për skalitjen e figurinave rreth saj u ndërtua një strukturë druri ku punonin artistët e shumtë ndërkombëtare.