Vendimi I Dar per largimin e mesueses se klases se dyte ne shkollen 9 vjecare te Shelqet ka ngjallur reagimin e banoreve te zones. Ato kane detyruar gjatë kësaj të hëne fëmijët që të braktisin mesimin, si shenjë proteste për këtë largim të padrejtë sipas tyre të mësueses e cila prej 20 vitesh ushtron profesionin e saj duke i dhene dije brezave me radhe.

Ato kerkojne rikthimin e mesueses ne pune dhe ajo te mos zevendesojhet nga persona te cilet sipas tuyre i kane lidhjet me Dar dhe Drejtorine e Shkolles. Drejtori i Shkolles 9 vjecare ne Shleqet, i pyetur ne lidhje me kete rast eshte shprehur se ai thjesht ka zbatuiar detyren. Rastet e largimeve te mesuesve ne menyre te padrejte, nuk jane te pakta ne Bashkine Vau Dejes, dhe kjo eshte bere me dije edhe nga Drejtues te Bashkise Vau Dejes, te cilet i kane kerkuar DAR qe te zbatoje ligjin per mesuesit dhe jo te perdore bindjet politike per shkarkimin e mesuesve qe ushtrojne profesionin e tyre prej vitesh.

Artikulli paraprak25 VJETORI I RËNIES SË KOMUNIZMIT, NISHANI: TË RINJTË SIMBOL
Artikulli tjetër10 FAMILJE PA UJË TË PIJSHËM NË LAGJEN “PARTIZANI”