Afrimi i sezonit te ri mësimor ne qarkun Shkodër ka angazhuar te gjitha shkollat te marrin ne dorezim tekstet e nxenesve te tyre.Drejtoria arsimore rajonale ka nje rol kyq ne mbarevatjen e gjithe ketij procesi teksa perfaqesuesi i ketij institucioni Gazmend Dibra njofton se ne shkollat e qytetit librat jane shperndare ne masen 90 perqind ndersa shume shpejt kjo shperndarje do te perfshije edhe shkollat e fshatrave.

Sa i takon skemave te subvencionit per familjet ne nevoje Dibra nenvizon se edhe sivjet qeveria ka shtuar gamen e perfituesve ndaj jane marre te gjitha masat per shperndarjen e teksteve falas.Klasat e para dhe te gjashta kete vit do te mesojne me sistemin e ri te teksteve, program i cili do te futet gradualisht ne te gjitha nivelet e klasave me kalimin e viteve.Ministria e Arsimit ka shpërndarë tekstet në libraritë kryesore të qyteteve si dhe pranë pikave të shpërndarjes të autorizuara po nga vetë ministria.