Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiç ka ftuar në Novi Sad kryeministrat e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në një takim që do të ketë në fokus tregun e përbashkët në Ballkan.

Gjatë shëtitjes me Kryeministrin e Serbisë dhe Kryeministrat e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, Presidenti Aleksandar Vucic tha se ky takim do të thotë shumë për tre vendet tona dhe të tjerët.

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç, gjatë shëtitjes me Kryeministren e Serbisë dhe Kryeministrat e Maqedonisë Veriore dhe të Shqipërisë rrugëve të Novi Sad, tha se ky takim do të thotë shumë për tre vendet tona dhe rajonin në terësi.

“Jam i lumtur që filluam të kujdesemi për veten dhe nuk kemi nevojë për mësues që të mund ta bëjmë këtë. Me muzikën në Novi Sad, të punojmë për një të ardhme më të mirë për punëtorët tanë, fshatarët tanë,sidomos për të rinjtë që të qëndrojnë në vendet tona, “tha Vuçiç.

Kryeministri shqiptar Edi Rama tha në Novi Sad se është mirë që liderët e të tre vendeve janë duke punuar për të përparuar gjithçka që ata kanë diskutuar gjatë takimeve të shumta të ndryshme të mëparshme dhe me miq evropianë.

“Para së gjithash, është e shkëlqyeshme që ne jemi të gjithë këtu dhe thjesht përpiqemi të diskutojmë mbi temat që kemi diskutuar bashkë dhe në shumë raste me miqtë tanë evropianë”, tha Rama.

Kryeministri i Maqedonisë Veriore Zoran Zaev tha në Novi Sad se përmirësimi i bashkëpunimit midis tre vendeve është i rëndësishëm sepse, tha ai, qytetarët e presin atë.

“Ky unitet që po prezantojmë këtu sot në Novi Sad është ajo që duhet të bëjmë të gjithë sepse ne përfaqësojmë qytetarët tanë, politikanët, biznesmenët, punëtorët”, tha Zaev
Në mbrëmje, Kryeministri Edi Rama, homologët Brnabiç dhe Zaev dhe mikpritësi Aleksandër Vuçiç ishin një darkë të përbashkët informale.

Në një darkë me gota shampanje dhe me qiri mbi tavolinë. Kështu janë bashkuar katër liderët e tre shteteve të Ballkanit mbrëmjen e sotme në Beograd.

Darka e punës është zhvilluar larg mediave.

Pjesa zyrtare e vetme e njoftuar është takimi i nesërm në Kështjellën e Petrovaradinit. Ideja e tregut të përbashkët ballkanik është sjellë në opinionin publik nga presidenti serb, gjatë takimeve në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së në Nju Jork.