Aksi rrugor nga Ura e Bardhajve derit tek Ura e Mesit duket se po ecen me ritme tejet te kenaqshme.Ne baze te inspektimeve te fundit nga kamera jone punimet thujase kane perfunduar edhe ne fshatin Hot i Ri.Nga ana tjeter drejtori i autoritetit rrugor Nikolin Dedvukaj nenvizon se ky aks do te kete te gjitha standartet europiane ndersa e cileson nje nyje te rendesishme e cila lidh mjaft fshatra ne kete zone me njera-tjetren.

Gjate ketyre diteve ne Rrrugen Bardhaj-Postribe po vijojne punimet normalisht e ndersa verehet se keto punime jane shtrire deri ne fshatin Hot i Ri.Me fillimin e javes tjeter firma kontraktuese njofton se do te shtrohet asfalti i radhes e ndersa ne kete faze po permbyllet sistemimi i trotuareve. Sic eshte bere e ditur aksi rrugor do te kete te gjitha standartet europiane dhe vlera e financimit është 4 milion dollarë.