Me ne fund Ura e Bahcallekut do te kete pamjen qe meriton duke qene se perfaqeson hyrjen e qytetit te Shkodres.Drejtori i Autoritetit Rrugor te Veriut Nikolin Dedvukaj njofton se shume shpejt do te miratohet fondi i projektit te derguar ne ministrine e transporteve per kete investimin serioz i cili perfshin tere strukturen, asfaltimin, ndricimin dhe trotuaret.

Investimi tek kjo Ure sipas Dedvukaj do te kape shifren e 370 milion lekeve ndersa pritet te marre ok e ministrit Edmond Haxhinasto ne muajin shtator.Me fillimin e zbatimit te ketij projekti serioz qe do te dale nga dyert e ministrise se transporteve pervec ures, investimi do te sjelle ndertimin e nje linje te gjate trotuari i cili do te shtrihet deri tek Harku i Berdices.Edhe pse është nyje lidhëse e qytetit me pjesën tjetër, Ura e Bahçallëkut deri tani kishte mbetur jashte projekteve serioze por qe tashme duket se i eshte ndezur drita jeshile .Ura që kalon mbi lumin Drin ka pesuar demtime ne pjesen me te madhe te structures se saj.