OSSH informon lidhur me dëmet në sistemin e shpërdnarjes së energjisë elektrike prej motit të keq mbrëmjen e kaluar dhe në orët e para të mëngjesit.

Siaps njoftimit zyrtar, situata më e përkeqësuar paraqitet në Shkodër, Lezhë, Tropojë, Lacc, Rrëshen kurse në jug në rajonin e Gjirokastrës.

Sipas OSSH, terreni është i vështirë por po punohet për të riparuar defektet.

NJOFTIMI NGA OSSH

Moti i keq, OSSH monitoron situatën, vijon puna për riparimin e defekteve nga dëmet

Për shkak të motit të keq, me reshje shiu intensive dhe shkarkime atmosferike, gjatë natës së mbrëmshme dhe orëve të para të mëngjesit të sotëm, rrjeti i shpërndarjes elektrike në disa zona në vend ka pësuar dëme.

Situata paraqitet e përkeqësuar në Lezhë, Shkodër, Tropojë, Laç, Rreshen dhe rajoni Gjirokastër.

Terreni i vështirë e ka bërë jo të lehtë punën e punonjësve të OSSH, megjithatë grupet e avarisë po angazhohen pa ndërprerje pë rikthimin e nornalitetit në furnizimin me energji në të gjitha zonat e prekura nga defektet. Rëndësi të veçantë i është kushtuar furnizimit pa ndërprerje të hidrovoreve, spitaleve dhe institucioneve publik.