Aplikimet për kredi sovrane janë shtyrë deri në datë 20 qershor 2020.

Një gjë të tillë e ka bërë me dije vetë ministrja e financave, Anila Denaj përmes një postimi në Facebook.

Denaj shkruan se përmes këtyre kredive do të paguhen pagat e sektorit privat dhe dp të subvencionohen plotësisht interesat nga shteti.

Denaj: Afati i aplikimeve për kredi me Garanci Sovrane 1 është shtyrë deri në datë 20 Qershor. 

Për kreditë përmes Garancisë Sovrane për Pagat e sektorit privat, Qeveria Shqiptare:
subvencionon plotësisht interesat;
garanton 100% kreditë e aprovuara nga sistemi bankar. 

Të dhënat mbi Garancinë Sovrane deri në 05 Qershor.