Dendësia e ndërtimeve të reja në Shëngjin ka rritur kërkesen për shërbime publike, duke vënë në vështiresi furnizimin me energji elektrike dhe uje të pijshem.Shqetësimi është ngritur nga Drejtuesi i Ujesjelles-Kanalizime dhe Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike në Lezhë, gjatë takimit të komunitetit rajonal të zhvillimit të Turizmit, që u mbajt nën drejtimin e prefektit Gjergj Prendi.

Ndotja akustike në zonat turistike është kthyer në shqetësim që duhet ti japim zgjidhje, u shpreh prefekti i Lezhës Gjergj Prendi.

Zona turistike e Shëngjinit është katërfishuar gjatë viteve të fundit dhe kërkohen investime të reja për ti ofruar shërbime publike sektorit privat.

Artikulli paraprakTEMPERATURAT REKORD, OKB NË ALARM: KLIMA JASHTË KONTROLLIT
Artikulli tjetërFUNDJAVA, FLUKS PUSHUESISH DREJT BREGDETIT