Fshatin Obot në Anën e Malit e ka parë nga afër deputetja e PD Irma Kopliku.

Për situatën e përkeqësuar atje deputetja e qarkut Shkodër fajësoi qeverinë dhe kryeministrin Edi Rama. Sipas saj përmbytja ka ardhur si shkak i hapjes së portave të hidrocentraleve. Kreu i njësisë Ana e Malit Arben Ceni u shpreh se situata është përkeqësuar.Deputetja e Partisë Demokratike Irma Kopliku ka parë nga afër fshatin Obot të Deputetja Kopliku ka një thirrje për kryeministrin Rama qe te mrre masa per te ndihmuar keta banore.Kreu i njësisë Ana e Malit tregon për situatën e përkeqësuar në Obot ku uji ka mbuluar rrugen kryesore pordhe arat e mbjella e prodhimin bujqesor. Banorët në Obot por edhe drejtuesit vendor kërkojnë që hidrocentralet të respektojnë rregulloret sepse sipas tyre hapja e portave në HEC-e shkakton përmbytjet atje.