Mijëra ushtarë rusë kanë telefonuar tashmë një linjë telefonike ukrainase të vendosur për t’u dorëzuar në një poshtërim të ri për ushtrinë e zhveshur të Putinit , kanë thënë zyrtarët.

Andriy Yusov, një zëdhënës i inteligjencës ushtarake të Ukrainës, tha se në vetëm pak javë rreth 2,000 njerëz kanë telefonuar linjën telefonike ‘Dua të jetoj’ në mënyrë që të dorëzohen.

Thirrjet kanë ardhur nga ushtarët në Ukrainë, ata ende në Rusi që janë rekrutuar dhe disa që nuk kanë marrë ende draft urdhra që donin të kontrollonin procedurën, pohoi Yusov.

Ajo vjen pasi Putin urdhëroi 300,000 burra të rekrutuar të dërgoheshin në vijën e frontit në Ukrainë, në mënyrë që të mbështeste pushtimin e tij të dështuar.