Ambasadori i Britanisë së Madhe në Shqipëri, Duncan Norman ka vënë theksin që palët duhet të gjejnë një marrëveshje për Reformën Zgjedhore. Ai shprehet se sot është dita kur palët duhet të mendojnë për interesin e shqiptarëve, jo interesat personale.

“Këshilli Politik u krijua për të sjellë në Shqipëri një Reformë Zgjedhore gjithëpërfshirëse në përputhje me kërkesat e ODIHR-it. Sot është dita për ta vënë popullin e Shqipërisë të parin dhe për të gjetur dakordësinë e nevojshme për të çuar vendin përpara”, thotë ambasadori britanik.