Zbardhet momenti i ndalimit te djemve te Azem Hajdarit. Ato kane qene duke udhetuar ne drejtim te Malit te zi, nepermjet pikes se kalimit kufitar te Muriqanit ne Qarkun e Shkodres kur ne sistemin Tims, dy shtetasit Kiri Hajdari, 32 vjeç, dhe Azem Hajdari, 19 vjeç kane rezultuar si shtetas te shpallur ne kerkim.

Ne keto momente njesia e kontrollit prane Pikes se Kalimit Kufitar ne Muriqan ka marre kontakt, me Komisariatin nr.1 ne Tirane dhe ne bashkerendim edhe me prokurorine kane lene ne gjykim ne gjendje te lire keto dy shtetas. Kiri Hajdari, 32 vjeç, dhe Azem Hajdari, 19 vjeç, po udhetonin me automjetin e tyre dhe se bashku me nenen, Fatmira Hajdari, drejt Malit te zi.