Grupi Dhjetor 1990, eshte ndalur ne Shkoder ne kuader te turit te takimeve te zhvilluar ne te gjithe vendin duke perkujtuar kete date te rendesisshme per mbare kombin shqiptar.

Ne nje aktivitet te organizuar nga ky grupim, ne bashkepunim me Partine Demokratike te Shkodres, eshte kujtuar jo vetem vepra e ketij grupimi para 25 vitesh, por edhe endrra e te gjithe atyre qe kishin nje simbol, ta shihnin Shqiperine si gjithe europa. I pranishem ne kete aktivitet, ka qene edhe kryetari i Partise Demokratike ne Shkoder Ramiz Çobaj, i cili u shpreh se shpresa dhe thirrja e te rinjve te 90-tes eshte ende prezente tek cdo shqiptar dhe i ftoj te gjithe ti bashkohen protestes se 8 Dhjetorit. Simbolike, ka qene prezenca edhe e djalit te heroit te Demokracise Azem Hajdarit. Dhjetori i 90-tes, therret akoma me shprese, me nje simbol, ate te shqiperise e barabarte me vendet e tjera te europes, me plot zhvillim dhe shprese per mbare qytetaret e ketij vendi.