Rasti i krimit ne familje i ndodhur nje dite me pare nuk eshte nje rast i izoluar dhe fatkeqesisht shifrat e dhunes ne familje ne qarkun e shkodres, paraqiten mjaft shqetesuese pasi cdo muaj rregjistrihen 7-8 raste te reja.

E shte punonjesja sociale e qendres se gruas hapat e lehte luljeta alibali qe bent e ditur nje fakt te tille teksa evidenton edhe arsyet kryesore qe cojne rritjen e ketij fenomeni. Mjaft shqetesuese per punonjesen alibali paraqitet indiferenca e institucioneve ndaj ketij fenomeni, madje nepermjet nje rasti konkret ajo thote se institucionet jo vetem nuk ofrojne mbeshtetje por madje dhunen ne familje e shikojne si je fenomen normal te shoqerise.

Rastet e dhunës po induktojnë një sistem tjetër vlerash në familje dhe po ndikon negativisht ne jetën e anëtarëve dhe mbarëvajtjen e saj. Edhe pse numri i organizatave për trajtimin e kësaj plage sociale shqiptare janë shtuar ndjeshëm, përsëri numri i rasteve të dhunës mbetet mjaft lartë