“Bashkia Shkodër aktualisht ka 200 metër linear në arkivë të pasistemuar dhe me kapacitetet aktuale i duhet 15 vite për ta bërë një gjë të tillë”.

Kështu shprehet Brunilda Dibra e cila përgëzon rëndësinë që kryebashkiakja Voltana Ademi i ka dhënë investimit për arkivën për thotë se volume është shumë i madh. Dibra bën thirrje që të mos hiqen nga puna punonjësit e arkivave n ëish-komunat sepse krijohen problematika. Drejtorja e arkivit qytetarët nuk mund të gjejnë dokumentet sepse bashkia Shkodër nuk ka të arkivuar një pjesë të madhe të dokumentacioneve. Në mbledhjen e këshillit bashkiak u miratuar një investim për restaurimin e arkivës së bashkisë për të nisur tashmë një kulturë të re për arkivin që siç duket do jetë një punë voluminoze.