Në kuadër të ditës botërore të familjes shoqata “Projekti Shpresa” organizoi aktivitetin social “Familja një vatër dashurie dhe edukimi në çdo kohë”. Drejtroi i i shoqatës “Projektit Shpresa” Luigj Mila thekson se aktivitetet të tilla janë me rëndësi për socializimin e këtyre të rinjve në shoqëri.

Këta persona duan një kujdesje të veçantë dhe vështirësia që hasim për t’i ofruar atyre më të mirën është e madhe shprehet psikologia e shoqatës “Projekti Shpresa” Suela Ndoja.
Ajo çfarë dëshirojnë të arrijnë përmës këtyre aktiviteteve është rritja e vëmendjes së shoqëris ndaj këtyre personave.

Pjesë e shoqatës “Projekti Shpresa” janë 7 Shtëpi-Familje në të cilat jetojnë rreth 60 të rinjë dhe të reja.