DSHP, KRYQI I KUQ DHE FAKULTETI I INFERMIERISË APEL PËR DHURIMIN E GJAKUT. Ne diten boterore te talasemise DSHP ne bashkepunim me Fakultetin e Infermierise dhe Kryqin e Kuq Shqiptar organizuan nje aktivitet sensibilizues per dhurimin e gjakut dhe informues ne lidhje me talasemine. Ne bote jane rreth 3 milion njerez te semure nga talasemia major nderkaq zona me e goditur eshte mesdheu.

Talasemia eshte nje semundje e trashegueshme e transmetuar nga bashkimi i dy prinderve qe e mbartin. Sot talasemia eshte nje semundje e sherueshme permes transplantimit te palces se shtylles kurrizore. Nga ana tjeter talasemia eshte lehtesisht e dallueshme me nje analize te thjeshte gjaku.