DRSH PROMOCION ME ELEMENTË TË SHUMTË PËR QYTETARËT. Zyra e promocionit dhe edukimit shendetesor prane DRSH Shkoder ne diten boterore te luftes kunder virusit te imunodeficences Hiv-Aids ka organizuar nje sere aktivitetesh sensibilizuese ne rruget kryesore te qytetit per informimin e masave te gjera te popullsise kunder Hiv-Aids.

Duke informuar qytetaret se cfare eshte virusi i Hiv –Aids, kush dhe kur duhet te tesohet, si funksionon testi i Hiv-it, cfare duhet te beje nje person qe rezulton me hiv pozitiv dhe informacione te tjera ne lidhje me semundje si gonorrhea, sifilizi, klamidia e te tjera per te cilat komuniteti ka pak informacion.

Perveq fletepalosjeve dhe stendave jane zgjedhur edhe elemente te tjere te perdorimit te perditshem si shkrepeset, letrat e lojerave, cd me kenge, dhe aksesore per femrat per te shenjuar ne to mesazhe sensibilizuese duke proganduar per parandalimin dhe mbrojtjen nga semundja e shekullit Sida e cila cdo vit infekton mijera njerez ne bote.

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/-iMrX4k6PMo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprak“28-NËNTORI” SENSIBILIM PËR HIV-AIDS
Artikulli tjetërTESTIMI I HIV-AIDS