Sipas disa Banoreve të zonës që në vitin 1971 në fshatin Lëpushe të Kelmendit është organizuar festa e livadheve  pikërisht këtu ku gjate fundjavës u   organizua Dita e Alpeve ,të gjithë banoret shprehen të kënaqur për organizimin e këtij koncerti dhe shprehen se do ishte një gjë e bukur sikur kjo feste të bëhej tradicionale dhe e përvitshme në këtë koncert të organizuar nga EKO MENDJE.

Gjate këtij takimi morën pjese këngëtare nga zona Kelmendit nga Malësia e Madhe si dhe grupe artistike nga Rugova Kosovës e vende të tjera të Shqipërise te pranishëm ishin dhe ambasadore te akredituar në Shqipëri .Te pranishëm ishin dhe shume turist të huaj të cilët për Star Plus u shprehen te mrekulluar nga vendi i Lëpushes dhe koncerti i organizuar, kështu ka vazhduar koncerti me kënget dhe programet e zhvilluara nga grupet artistike pjesëmarrëse .Nje iniciative e Eko Mendje e cila synon te kthehet ne nje tradite per zonen por ne menyre te veçante për Alpet Shqiptare ne veri te vendit te cilët janë një krenari me vete