Ne kuader te aktiviteti per diten e shkopit te bardhe, gazetaret e qytetit te Shkodres, jane solidarizuar me te verbrit ne kete qytet. Nje ndeshje miqesore ne kalceto teper e vecante ka mbledhur se bashku gazetaret dhe te verbrit e qytetit te Shkodres.

Kryetari I shoqates se te verberve ne Shkoder Zef Vushaj, eshte shprehur se kjo ndeshje percjell nje mesazh shume te rendesishem.Gasper Marku nje nga gazetaret e mirenjohur ne Shkoder, ne emer te gazetareve te shkodres eshte shprehur se kjo ndeshje, nuk eshte per te percaktuar fituesin, por per te sjelle nje dite ndryshe per kete kategori.E vecanta e kesaj perballje, ka qene se gazetaret jane vene ne kushtet e njejta ashtu sit e verbrit, duke ofruar nje ndeshje e cila pervec lojes ne fushe kishte nje mesazh per te gjithe ato te cilet duhet te vendosin, qe te bejne me shume per kete shtrese.