MASSAFRA: PËRKUJTOJME TË GJITHË SHENJTËRIT E KISHËS KATOLIKE .Më 1 nëntor është festa e të gjithë shenjtërve. Kështu kisha katolike kremton ketë dite me shenjterine e ditës se diele .

Gjithë Shenjtërit është shprehi rituale e krishterë për të kujtuar gjithë shenjtërit dhe martirët e Parajsës, të njohur e të panjohur. Kjo Feste katolike ndiqet me pas nga Përkujtimi i të Vdekurve me date 2 nentor. Ky kremtim me festë për gjithë Shenjtërit e Martirët, ka zanafillën që në bashkësitë e para të krishtera. Në shenjtërit shohim fitoren e dashurisë mbi egoizmin e mbi vdekjen: shohim faktin që të ndjekësh Krishtin të çon në jetë, në jetën e amshuar, e të shkosh pas Krishtit i jep kuptim të sotmes dhe çdo çasti që kalon, sepse e përmbush me dashuri e shpresë.

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/p763xDjEGzc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakBASKETBOLL, KRROQI SQARON SKANDALIN E TABELËS
Artikulli tjetërUNIVERSITETI, REGJISTRIMET DERI NË 12 NËNTOR