DITA KU KUJTOHET KONTRIBUTI I ISH-PRESIDENTIT AFRIKANO – JUGOR .

Asambleja e  Pergjithshme e OKB-se ne nentor te 2009 shpalli 18 korrikun si Diten Nderkombetare Nelson Mandela,ne njohjen  e kontributit te ish-presidentit afrikano-jugor ne  promovimin e kultures,lirise dhe paqe ne mbare boten. Duke njohur vlerat e larta te Nelson Mandeles si dhe perkushtimin e tij ne sherbim te njerzimit,ne fushen e zgjedhjes se konflikteve,mardhenieve racore,promovimin dhe mbrojtjen e te drejtave te njeriut,pajtimin,barazine gjinore si dhe te drejtave te femijve,kontributin e tij per zhvillimin e komuniteteve te varfra,Asambleja e Pergjithshme vendosi qe t’I kushtohet nje dite ne vit emrit te tij.

Duke kushtuar 67 minuta nga koha e tyre – nje minute per çdo vit sherbimi publik te Mandeles – njerezit mund te bejne nje gjest te vogel te solidaritetit me njerezimin dhe nje hap drejt levizjeve me te mira globale. Stafi I OKB-se ne mbare boten thuajse co vit ndermarrin iniciativa te ndryshme ne sherbim te njerezve ne nevoje,duke rindertuar shtepi te shkatrruara nga katastrofa natyrore,duke ofruar mjete shkollore,veshmbathje,ushqime si per fmeijet ne jetimore apo te braktisur ashtu edhe per te moshuarit,si dhe duke ndertuar jetimore.
Motoja e tij ishte “askush nuk  ka lindur per te urryer nje person tjeter per shkak te ngjyres se lekures se tij,te kaluares s etij apo per shkak te fese se tij “.

Artikulli paraprakISA MUSTAFA KRYETAR I KUVENDIT TE KOSOVËS
Artikulli tjetërOPERATORËT TURISTIK NË SHKODER