Nën tingujt e muzikës turke, kanë nisur aktivitetet në kuadër të “Ditëve të Turqisë” organizuar nga institute ynus Emre në qytetin e Shkodres. Pedonalja e Shkodrës, është mbushur me elementë të kulturës turke, ekspozuar nga minibashkitë e Stambollit në Turqi. Halil Ibrahim Izgi, përfaqësues I bashkisë USKUDar, është shprehur se Shkodra është motra jonë, dhe prezenca e bashkisë Uskudar, në këtë panair që hapi siparin me 8 Shtator, dhe që do të zhvillohet per tre dite me radhe është një kënaqësi e veçantë.

Por, në Shkodër, përfaqësues të minibashkive të Stambollit, janë hasur më një simbol të qytetit të Shkodrës siç është biçikleta.Ditët e Turqisë, një aktivitet I organizuar nga institute Ynus Emre, do të jetë pjesë e qytetit te Shkodrës për tre ditë me radhë, ku qëndra e qytetit është mbushur me elementë të kulturës turke, simbolika që e lidhin Shqipërinë me Turqinë si dy popuj miq, dukë bashkëjetësën mes këtyre dy vendeve.