Kryetarja gruas së Partive Popullore Euriopiane, Doris Pack u shpreh e shqetësuar për situatën në Shqipëri.

Në një deklaratë për mediat ajo tha se nuk mungesë vullneti sa i përket dekriminalizimit. Packa tha se reforma zgjedhore duhet të miratohet para zgjedhjeve. Ndërsa u shpreh se nuk ka parë rezultate në reformën e administratës publike.

Doris Pack: Ndjej keqardhje për situatën në Shqipëri. Kam ndjekur me kujdes raportimin në media dhe e kuptoj sa e vështirë është situata në Shqipëri. Ajo që kam ndjekur në media me trishton. Besoj se ka një mungesë vullneti sa i përket dekrimianlizmit dhe narkotikëve dhe besoj se ka një mungesë vullneti për të luftuar krimin e organizuar. Kam ndjekur reformen ne drejtësi dhe shpresoj që të zbatohet sa më shpejt të jetë emundur. Duhet një reformë në administratën publike dhe këtu nuk kam parë rezultatëe të mëdha. Refoma zgjedhore duhet të miratohet para zgjedhjeve të ardhshme dhe duhet të jenë zgjehdje me kuptimin evërtetë të fjalës.