Procesi i demshperblimeve per ish te perndjekurit politik ne pergjithesi ka ecur mire pavaresisht disa problemeve qe mund te jene paraqitur.Ne te njejten linje eshte edhe kryetari i kesaj shoqate ne shkoder Zenel Drangu shprehet se vonesat ne procese jane shfaqur si shkak i mungeses se dokumentacionit ndersa evidenton veshtiresine e gjetjes se certifikatave te te pushkatuarve te vitit 1944.

Drangu nenvizon se edhe pse fondi eshte i pamjaftueshem i miratuar nga qeveria per familjaret procesi vijon me rregullsi ndersa do tu shperndahet 6 mije veteve.20 milione dollare do te jete shifra per gjate 3 viteve te ardhme qe do tu shperndahet te denuarve te komunizmit nga kjo shifer per trashigmtaret do te kete vetem 6 milion.E thene me qarte niperit dhe mbesat duhet te presin gjate ne radhe per te marre te pakten nje kest.aktualisht mungesa e parave nuk duket i vetmi problem per kete kategori por edhe mosplotesimi mire i dokumentave.Keta te fundit duhet te paraqiten prane sketorit te pagave per te dorezuar dosjen e plotesuar dhe tashme me shpresen se ligji ne parlament nuk do te ndryshoje.