Ngrohja me gaz në shkolla është e ndaluar por dhjetë shkolla në Shkodër do të vijojnë që të ngrohen me gaz duke mos patur një zgjidhje tjetër edhe pse gazi është i dëmshëm për shëndetin. Megjithatë bashkia Shkodër nga 18 shkolla që kishte me gaz vitin e kaluar këtë vit janë vetëm 10 të tilla. Drejtori i arsimit në bashkinë Shkodër Ergys Ivziku shprehet se në total janë 65 shkolla që ngrohen me dru, 13 me kaldajë dhe dhjetë ende me gaz…

Bashkia e Shkodrës ka nisur shpërndarjen e druve për ngrohje në shkollat e zonave malore.…

15 nëntor 2022 deri më 15 mars 2023 është periudha zyrtare që bashkia e Shkodrës duhet të mbulojë me furnizm për ngrohje të gjithë shkollat e Shkodrës.