Kanuni, vrasja, pajtimi, dhe falja….. keto falje kane qarkulluar prej shekujsh ne shqiperi, duke u kthyer shpesh here ne vemendjen, e te gjitheve, ne kanunin dhe vrasjet per gjakmarrjen.

Por fshati Drisht eshte kthyer ne simbol te faljes, se paku gjate diteve te fundit. Falja qe familja Shkami, i beri fisit dushaj, eshte nje ngjarje qe e kthen pllaken, e asaj plage te zeze, qe ka mberthyer shqiperine prej vitesh e kryesisht veriun e vendit. Nje vendim per tu pershendetur, dhe per tu perkrahur nga te gjithe, per ato qe falin vrasjet. Vrasja e vellezerve shkami, beri jehone, edhe pse nje ngjarje e zeze, qe e renditi shkodren serish ne listen e zeze, te gjakmarrjes, por bardhesia mberriti nje muaj me vone, pikerisht ne faljen e gjakut, dhe lirini qe sot e gezojne ato qe skane asnje faj per vrasjet