Droga e fshehur në kontenierët me banane dhe që kalon nga Greqia duket se është një rrugë e re për trafikantët. Më e fundi u kap në portin e Pireut dhe kishte si destinacion Shqipërinë, plot 137 kilogram.

Por më datën 2 gusht policia greke kishte kapur edhe një tjetër sasi prej 51 kilogram kokainë që transportohej mes bananave. Droga u kap nga skanerat në port dhe ishte ndarë në 47 pako në total, 51 kilogram të fshehura brenda një kontenieri frigoriferik me banane.