GRATË SHTATZËNA DHE ADOLESHTËT, FOKUSI I KËTIJ VITI DHE VITIT TË ARDHSHËM. Zyra e Hiv-Aids pranë DRSH ne Shkodër ofron për te gjithë komunitetin testimin dhe shërbimin psikologjik ndërkohe ka edhe nje bashkëpunim me DAR për informimin e adoleshenteve ne shkolla.

Rastet e testuara për Hiv-Aids prane laboratorit te DRSH për vitin 2014 kane rezultuar te gjitha negative dhe se fokusi i punes gjate ketij viti ka qene testimi i grave shtatzena.Ne vazhdim do punohet me adoleshentet ku me ane te nje  pyetesori do mesojne nivelin e informimit te adoleshenteve, moshen e fillimit te marredhenieve seksuale dhe numrin e partnereve duke shfrytezuar kete informacion do punojne per parandalimin dhe mbrojtjen e tyre nga ky virus vdekjeprures.

 

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”390″ src=”//www.youtube.com/embed/Of0pLsWncH8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakTESTI NË MËSUESI, 14 VENDE NGA 458 APLIKUES
Artikulli tjetërAKADEMIA, VLLAZNIA U-17 FITON NDAJ PARTIZANIT