Drejtoria e Shendetit Publik Shkoder ka marre te gjitha masat per sezonin turistik te cilat konsistojne ne permiresimin e ambjenteve,

shtimin e personelit dhe sigurimin e medikamenteve në qendrat shëndetsore të dy pikave turistike , Velipojë dhe Theth.

Nendrejtoresha e ketij institucioni Lindita Haxhija, shprehet se puna në këto zona ka filluar tashmë dhe me 1 qershor gjithcka pritet të jetë gati.

Ndërkohë per te menaxhuar edhe rastet e urgjences, DSHP do të vendosë në dispozicion edhe autoambulancat.

Edhe kete sezon turistik fokus kryesor do të jetë kujdesi ndaj pacientit 24 orë, si dhe shtimi i kapaciteteve në sektorin e burimeve njerëzore.

 

Artikulli paraprakRAPORTI I INSTAT: ULET NUMRI I AKSIDENTEVE, MË PAK VIKTIMA
Artikulli tjetërPIKTURA MURALE NË AKSIN SHKODËR-VELIPOJË