Per fermeret e duhanit ne qarkun e Shkodres kete vit eshte hapur nje drite jeshile.

Ndryshe nga 2 vitet e para ku ton e lata duhan , sidomos ne zonen e Postribes mbeten stoqe per shkak te mungeses se tregut, tashme ky produkt po eksportohet drejt vendeve te rajonit. Specialist I bimeve prane Drejtorise Rajonale te Bujqesise Rrok Kola ben te ditur se vetem ne 2 muajt e fundit rreth 50 ton duhan jane eksportuar ndersa ne vazhdimesi pritet qe ky treg te zgjerohet akoma me shume. Ky vit paraqitet mjaft pozitiv edhe per sa I perket eksportit te sherbeles apo bimeve medicinale. Vitet e fundit, qofte per sa i perket duhanit por edhe bimeve medicinale , fermeret e shkodres jane perballur me mungesen e tergut te ketyre produkteve duke bere qe qindra tonelata te mbesin stoqe.

Artikulli paraprakFESTA E FITER BAJRAMIT DHE RËNDËSIA E TIJ
Artikulli tjetërVAJZAT SHKODRANE NË SERBI PËR T’U PARË ME DJEMTË SERB