Në një kohë që tregtarëve u sekuetsrohet duhani nga policia dhe Croën Agents me qindra tonelata duhan kanë mbetur stok në fermat e shtëpitë e banorëve në fshatra të ndryshëm ku kultivohet prej shumë vitesh. Edhe pse iu është premtuar se qeveria do ta blejë duhanin e fermerëve të shumë fshatrave që njihen për një cilësi të mirë të prodhimit, një gjë e tillë nuk ka ndodhur në më shumë se dy vite të qeverisë Rama-Meta.

Duhani nuk shitet prej afro 5 vitesh duke krijuar një situatë të vështirë ekonomike në shumë prej këtyre zonave rurale që pjesa më e madhe e tyre mjet jetese kanë vetëm duhanin. Fermerët pak kohë më parë janë shprehur për “Star Plus” se e gjithë kjo vjen për shkak se janë vetë deputetët apo qeveria që e ka monopol të saj tregtinë e importimit të cigareve nga vende të ndryshme duke lënë të bllokuar duhanin vendas që prodhohet. Apeli i fermerëve para pak kohëve ishte që qeveria të zgjohet dhe të vijë e ta blejë duhanin sepse është edhe një mundësi shumë më e madhe punësimi dhe një zhvillimi të qëndrueshëm. Zona si Postriba, Sheldija apo edhe disa fshatra në Malësinë e Madhe janë pjesë të cilat historikisht janë marrë me prodhimin e duhanit. Më parë ka ekzistuar edhe fabrika e cigareve e cila ka bërë përpunimin e duhanit e më pas tregtimin e tij. Me ardhjen e demokracisë gjithçka ka ndryshuar dhe tashmë duhani vendas nuk prodhohet më duke preferuar cigaret e importuara me një çmim shumë më të shtrenjtë. Për të mos mjaftuar këtë tregtarë duhet të përballen edhe me aksine policore në një kohë që qeveria nuk iu ofron asgjë.