Rruga e bllokuar e Dukagjinit në Shkodër në të dy anët e saj vazhdon që të krijojë vështirësi jo vetëm për banorët por edhe për turistët të cilët kërkojnë që të shijojnë bukuritë natyrore të alpeve edhe gjatë dimrit.

Egzon Bytyqi është një turist nga Kosova i cili është detyruar që të udhëtojë në këmbë për disa orë derisa ka shkuar në Theth ku atje e ka mirëpritur banori Nard Polia

Banori Nard Polia i cili ka edhe një bujtinë në Theth si shumë të tjerë ka një apel për të gjitha institucionet që rruga e Dukagjinit të paktën nga ana e lmuit Kir të jetë e hapur duke qenë se në Qafë Thore shihet si një mision i pamundur për shkak të trashësisë më të madhe të borës

Tashmë prej kohësh kërkohet hapja e rrugës së Dukagjinit sepse duke qëndruar e bllokuar nga bora krijon vështirësi për banorët që jetojnë në njësitë Pult,

Shosh dhe Shalë por edhe për turistë të shumtë si Egzoni apo turistët spanjoll që u tronditën pak ditë më parë nga rruga e bllokuar.