Eshtë një zonë shumë pak e njohur, por më shumë histori. Bëhet fjale për fshatrat Fregen dhe Kalivaç në Lezhës, të cilat janë vendbanime të hershme.Këtë e dëshmojnë fortifikimet e tumat ilire si dhe varrezat tumulare, çka tregojnë se ka qenë një zonë mjaft e rëndësishme.Historiani dhe studiesi Mark Kola thotë se kjo zonë i përket një periudhe 3200 vjeçare dhe ka qenë quajtur treva e dibrit.

Krahas historisë, fshatrat Fregen dhe Kalivaç të cilët ndodhen rreth 30 km larg qytetit të Lezhës kanë dhe një peisazh piktoresk të rrethuar nga malet, duke qenë një mundësi e mire ekpslorimi për turistet vendas dhe të huaj.Ndërkohë me përmiresimin e infrastruktures rrugore numri i vizitoreve, po vjen gjithnjë në rritje.

Artikulli paraprakLAJM I FUNDIT/ AKSIDENT NË HYRJE TË SHKODRËS
Artikulli tjetërVLLAZNIA BËN AFRIMIN E RRADHËS NË MERKATO