Mëngjesi i të dieles në Shkodër është shoqëruar edhe me nisjen e rreshjeve të borës. Siç ishte paralajmëruar nga sinoptikanet , ulja e temperaturave ditët e fundit, ka sjellë edhe rreshjet e para në qytetin më të madh verior.

Gjithmonë sipas parashikimeve, këto ditë të fundit të shkurtit parashikohen me temperatura shume të ulta dhe sigurisht të shoqëruara me rreshje bore.

Ndërkohe, malet që rrethojnë qytetin tashmë,kane dite qe jane zbardhur  nga bora ndersa keto dite situate mund te agravohet. E nje gje e tille ndodh pikerisht ne fundin e sezonit dimeror kur mendohej se i ftohti i acarte do zevendesohej me stinen pranverore.

Nje parashikim i tille tahsme bie poshte pasi te dhenat flasin per ulje drastike te temperatuarave deri ne -8 grade dhe intesifikim te rreshjeve ne dy ditet e ardhshme. E ne keto kushte en shkoder rikthehet frika e situatave te emergjencave dhe mundesise per bllokim te akseve rurale si dhe permbytje nga prurjet ne kaskaden e lumit Drin.

Megjithata nga te dhenat e deri tanishme ne bahskine shkoder nuk ka patur bllokim rrugesh nga debora e rende se fundmi, pervecse problematika ne theth e cila ka 2 muaj e bllokuar ne aksin Boge Qaf Thore -Theth.