Për 15 vite me radhë ai nuk u paraqit në punë, por është paguar për ‘punën’ e bërë. Është kjo historia e një punonjësi spitali në Itali, e cila ka rrëmbyer titujt e mediave lokale dhe të huaja.

Sipas informacioneve, i akuzuari ka ndaluar së paraqituri në punë që në vitin 2005 në spitalin Ciaccio në qytetin jugor të Catanzaro, ndonëse pagesën e ka marrë në mënyrë të rregullt.

Ai po hetohet për mashtrim, zhvatje dhe shpërdorim detyre, raporton agjencia italiane e lajmeve Ansa. Gjatë gjithë kësaj periudhe, kur ai nuk është paraqitur një ditë të vetme në punë kishte marrë në total 538,000 euro.

Gjashtë menaxherë të spitalit po hetohen gjithashtu në lidhje me ngjarjen. Arrestimet janë rezultat i një hetimi të gjatë policor për mungesat dhe mashtrimet e dyshuara në sektorin publik italian.

I akuzuari ishte një nëpunës civil dhe u caktua në një punë në spital në vitin 2005, por në momentin që kishte ndaluar të paraqitej në punë, menaxherja e kishte thirrur atë për shpjegime, por në këmbim ajo kishte marrë kërcënime nga ai. Më vonë menaxherja doli në pension dhe mungesa e tij e vazhdueshme nuk u vu re kurrë nga pasardhësi i saj.