UEFA nëpërmjet një postimi zyrtar, ka publikuar të dhënat për kërkesat për bileta për ndeshjet e Kampionatit Europian të vitit 2024 dhe Shqipëria është pjesë e TOP listës nga kanë ardhur më shumë kërkesa.

Plot 30 milionë aplikime për bileta.

Numri i lartë i kërkesave për bileta në fazën e dedikuar të shitjes për tifozët e ekipeve pjesëmarrëse nënvizon një interes të madh për turneun final të shumëpritur në Gjermani.

Më pas, një faza e aplikimit për bileta kushtuar mbështetësve të ekipeve kombëtare pjesëmarrëse u hap deri më 12 dhjetor dhe tifozët treguan një oreks të madh për të qenë pjesë e finales së vitit të ardhshëm.

Turne në dhjetë qytete pritëse gjermane nga 14 qershori deri më 14 korrik.

Çdo shoqatë kombëtare pjesëmarrëse mori 10,000 bileta për tifozët e tyre për çdo ndeshje dhe disa shoqata kanë shitur me sukses të gjitha alokimet e tyre të biletave direkt në klubet e tyre të tifozëve dhe në përputhje me parimet e tyre të përcaktuara të shitjes.

Biletat e mbetura do të ndahen si pjesë e shortit të zhvilluar nga UEFA.

Faza e aplikimit të biletave për tifozët e shoqatave kombëtare pjesëmarrëse në numra:

Në total, më shumë se 30 milionë aplikime për bileta u morën nga 206 vendemidis 2 dhe 12 dhjetorit.

Krahasuar me fazën e parë të aplikimit për publikun e gjerë, në të cilën 35% e biletave u kërkuan nga tifozët jashtë Gjermanisë, gjatë në këtë fazë aplikimi ai numër u rrit në 59%.

Përveç tifozëve të Gjermanisë, më shumë bileta u kërkuan nga tifozët që mbështesin Shqipërinë, Turqinë, Hungari, Anglin dhe Kroacinë.

Biletat për vendet kryesoreqë u ofruan për herë të parë kanë pasur një kërkesë të fortë mes tifozëve që dëshirojnë të shikojnë një ndeshje nga vendet e vendosura në qendër brenda kategorisë 1.

Do të mbahet shorti ku kërkesa ka tejkaluar numrin e biletave të disponueshme. Tifozët do të informohen deri në fund të janarit 2024 nëse kërkesa e tyre për biletë në këtë fazë aplikimi ishte e suksesshme.

Gjatë javëve në vijim, UEFA do të nxjerrë biletat e pakërkuara dhe do t’i përfshijë ato në short mes tifozëve që aplikojnë përmes portalit.

UEFA do të vazhdojë të punojë me zell dhe tërësisht për të zbuluar aplikimet mashtruese, të cilat u vëzhguan dhe u hoqën gjatë të dy fazave të aplikimit të biletave.

Nëpërmjet të ashtuquajturve bot, të programuar për të mbushur portalin e biletave me miliona kërkesa, individët synojnë të sigurojnë bileta përpara fansave të vërtetë dhe t’i rishesin me çmime të fryra.

UEFA do të vazhdojë përpjekjet e saj për të ndaluar një aktivitet të tillë dhe për të siguruar një shpërndarje të drejtë dhe të barabartë mes tifozëve të vërtetë të futbollit.

Gjatë fazës së parë të shitjes së biletave në tetor, mbi 20 milionë bileta u kërkuan nga fansat në mbarë botën për 1.2 milionë biletat e vëna në dispozicion të publiku i gjerë.

Për të siguruar që të mos ketë vende bosh gjatë turneut, tifozët do të kenë mundësinë të ofrojnë biletat e tyre të blera për rishitje në platformën zyrtare të rishitjes UEFA EURO 2024 që do të lançohet në mars 2024.

Kjo platformë eliminon rrezikun e marrjes së pavlefshme ose mashtruese biletat dhe siguron që shitësit të marrin paratë e tyre plotësisht, si dhe të marrin biletën e vlefshme në duart e një tifozi tjetër të vërtetë me çmimin nominal.

Tifozët u bënë thirrje që të mos blejnë bileta në tregun sekondar

UEFA u kërkon me forcë tifozëve të mos blejnë bileta në tregun sekondar. Shitja e biletave për publikun e gjerë dhe tifozët e skuadrave kryhet ekskluzivisht përmes EURO2024.com.

Mënyra e vetme për të siguruar vlefshmërinë e tyre dhe për të shmangur zhgënjimin në stadiume është blerja e biletave përmes portalit zyrtar të biletave të UEFA EURO 2024.

Të gjitha biletat do të shpërndahen nëpërmjet aplikacionit zyrtar të UEFA-s për bileta celulare, i cili do të gjenerojë një kod unik QR për secilën biletë. Nuk do të ketë bileta letre.

Paketat e mikpritjes EURO 2024

Paketat e mikpritjes në të gjitha stadiumet do të shiten nga 2024 Hospitality Experience AG, ofruesi zyrtar i mikpritjes për UEFA EURO 2024, nëpërmjet 2024-hospitality.com.

Ka një sërë opsionesh të disponueshme, duke përfshirë një klub më të rastësishëm dhe më të gjallë, si dhe sallone biznesi ose suita private më ekskluzive.

Përfitimet e udhëtimit për mbështetësit

Mbajtësit e biletave të EURO 2024 do të kenë akses në bileta treni me zbritje kombëtare dhe ndërkombëtare, si dhe një leje udhëtimi 36 orësh për transportin publik, duke e bërë atë opsionin më të përshtatshëm dhe të qëndrueshëm për të lëvizur në Gjermani.

Artikulli paraprakKINË/ TËRMET 6.2 BALLË NË GANSU DHE QINGHAI, 118 VIKTIMA DHE MBI 432 TË PLAGOSUR
Artikulli tjetërPAS DEBATEVE TË ASHPRA, SHQIPTARI VRET VETEN ME ARMË PARA SYVE TË GRUAS DHE FËMIJËVE