SHPUZA: ANËTARET E KËSHILLIT NDIKOJNË NË PUNËN E KRYETARIT. Nderhyrjet e Ambasades Amerikane per fillimin e procesit te dekriminalizimit jane pare si te vlefshme nga komuniteti megjithate gazetari Jetmir Shpuza tregoi se filtrat e dekriminalizimit duhet te perfshijne edhe listat e keshillave bashkiake.

Sipas Shpuzes kjo vjen nga precedentet e meparshem kriminale ne rradhet e keshillave dhe nje mundesi per perseritje e ketyre precedenteve. Shpuza kerkon qe listat e kandidateve per ne keshillat bashkiake te behen publike per elektoratin dhe te mos perjashtohen nga procesi i dekriminalizimit pasi eshte nje moment teper i rendesishem duke qene se precedente te tille ndikojne se tepermi ne punen e kryetareve te bashkive dhe mund te jene shtyse per kriminalizimin e hallkave te pushtetit vendor.